Team 'Healthy life' een van de winnaars FunFitPit

healthy life
Dinsdag 13 februari 2018 vond de finale van FunFitPit plaats op het Dr. Nassau College in Gieten. De leerlingen uit de onderbouw zijn uitgedaagd om een aantrekkelijke campagne te bedenken en uit te voeren, zodat ze daarmee een gezonde leefstijl bevorderen. Tijdens de finale presenteerden leerlingen op creatieve wijze hun campagnes aan elkaar, ouders, gemeente en andere aanwezigen. De finale is het slotstuk van alles waar ze de afgelopen maanden aan hebben gewerkt. 

Drie winnaars
De teams zijn de afgelopen maanden aan de slag geweest om in aanmerking te komen voor één van de drie prijzen. Een prijs voor het beste resultaat, een prijs voor de meeste publiciteit en daarnaast een publieksprijs die door leerlingen en aanwezigen werd toegekend. Een vakkundige jury bestaande uit burgemeester Piet van Dijk en wethouder Harry Dijkstra (Gemeente Aa en Hunze), Karin Kalverboer (Kans voor de Veenkoloniën) en Annet Lammersen (Impuls Welzijn), beoordeelde de teams en reikte de prijzen uit. De winnaars op een rij: 

  • Team ' (On)gezond' (prijs beste resultaat)
  • Team 'Healthy life' (prijs meeste publiciteit)
  • Team 'Gezond niet Rond' (publieksprijs)

Gezonde leefstijl bevorderen
De afgelopen maanden hebben de leerlingen uit de onderbouw van het Dr. Nassau College een eigen campagne bedacht die een gezonde leefstijl bevordert. Tien teams zijn met een onderwerp aan de slag gegaan die zij belangrijk vinden. Een van de winnaars ging aan de slag met een campagne om roken, alcohol- en drugsgebruik te verminderen. Een andere team ging aan de slag met gezonde lunches op de school. Het derde team zat meer op het creëren van beweging; meer bewegen is goed voor leren en je gezondheid. 

De finale was een mooie afsluiter van alle inspanningen van de leerlingen.
Benieuwd naar alle foto's? Bekijk ze hier op onze Facebook pagina! 

 

Copyright © FunFitPit, alle rechten voorbehouden | privacy disclaimer | website, hosting & updates silverstonestudio jup2date label Silverstone Studio